Επίσκεψη στο Δημαρχείο

Στις 27 Φεβρουαρίου 2024 πραγματοποιήθηκε δίωρη διδακτική επίσκεψη του τμήματος Γ4 του  4ου Γυμνασίου Καβάλας στο Δημαρχείο Καβάλας. Ο αριθμός των συμμετεχόντων μαθητών ανέρχεται σε δεκαοκτώ (18) ενώ οι καθηγητές-συνοδοί ήταν δύο (2).

Η εκπαιδευτική επίσκεψη πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια του μαθήματος της Κοινωνικής και Πολιτικής Αγωγής(υπάρχει το 11ο κεφάλαιο με τίτλο: Η διοίκηση) στο χώρο του Δημαρχείου Καβάλας. Προηγήθηκε τηλεφωνική επικοινωνία της κ. Διευθύντριας του Γυμνασίου με δημοτικό υπάλληλο για τον ακριβή προγραμματισμό της επίσκεψης. Στο Δημαρχείο  οι μαθητές της Γ΄ τάξης είχαν την ευκαιρία να καθίσουν στην αίθουσα συνεδριάσεων του δημοτικού συμβουλίου Καβάλας και να ενημερωθούν για τις υπηρεσίες του Δήμου από τον κ. Μιχαλάκη Χριστόδουλο, αντιδήμαρχο Παιδείας και Προσχολικής Αγωγής. Σε μια γόνιμη συζήτηση που ακολούθησε οι μαθητές ρωτούσαν τον κ. αντιδήμαρχο για θέματα που αφορούν στην ασφάλεια, στην καθαριότητα, για ζητήματα περιβαλλοντικού χαρακτήρα, τουριστικής ανάπτυξης κ.α. Μάλιστα, κάποιοι μαθητές έδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την ενασχόληση με τα κοινά ενώ είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν και να συζητήσουν με τον κ. δήμαρχο της πόλης, κ. Μουριάδη Θεόδωρο.

Οι μαθητές στο σύνολό τους αξιολόγησαν την εμπειρία τους ως πολύτιμη και χρήσιμη για μια ουσιαστική κατανόηση της οργάνωσης και λειτουργίας των υπηρεσιών του Δήμου. Τέλος, η συμπεριφορά τους ήταν άψογη, καθώς ακολούθησαν  το πρόγραμμα και τις οδηγίες των συνοδών εκπαιδευτικών τους.