Επίσκεψη στη Βουλή των Ελλήνων2013

Το σχολείο μας υλοποίησε επίσκεψη, με μαθητές της Γ΄ τάξης, στη Βουλή των Ελλήνων κατά το χρονικό διάστημα 11-13 Ιανουαρίου 2013.

Στο πλαίσιο αυτής της επίσκεψης οι συμμετέχοντες μαθητές του σχολείου επισκέφθηκαν το κτίριο της Βουλής των Ελλήνων, όπου ξεναγήθηκαν στο χώρο και ενημερώθηκαν τόσο για την ιστορία του κτιρίου, όσο και για τον τρόπο λειτουργίας του κοινοβουλίου.

Κατά τη διάρκεια της τριήμερης επίσκεψης οι μαθητές είχαν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν στο «Ίδρυμα Ευγενίδου» και στο χώρο του ψηφιακού πλανηταρίου την παράσταση «Ο ουρανός των αρχαίων», η οποία ενθουσίασε τα παιδιά με τα τρισδιάστατα γραφικά της.

Την επόμενη μέρα οι μαθητές περιηγήθηκαν στο εντυπωσιακό νέο «Μουσείο της Ακρόπολης» καθώς και στον σημαντικό περιβάλλοντα αρχαιολογικό χώρο.

Το απόγευμα οι μαθητές παρακολούθησαν θεατρική παράσταση με αγαπημένους τους ηθοποιούς ενώ μετά ακολούθησε φαγητό σε μια παραδοσιακή ταβέρνα στα γραφικά στενά της Πλάκας .

Η εκδρομή ολοκληρώθηκε την επόμενη ημέρα με την περιήγηση των μαθητών στο «Αττικό Ζωολογικό Πάρκο». Εκεί τα παιδιά απόλαυσαν όχι μόνο την επαφή τους με την τεράστια ποικιλία των φιλοξενούμενων ζώων αλλά και την καταπληκτική παράσταση των επιδέξιων δελφινιών στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο του πάρκου.

 

{becssg}boyli2013{/becssg}