Διδακτική επίσκεψη- Θέατρο Αντιγόνη Βαλάκου

Την Πέμπτη 21 Μαρτίου 2024, με τους μαθητές των Β1 και Β3 παρακολουθήσαμε στο Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Αντιγόνη Βαλάκου τη θεατρική παράσταση «Ελευθερία Γένους Θηλυκού», της θεατρικής σκηνής της ΣΑΕΚ Καβάλας (πρώην Δημόσιο ΙΕΚ Καβάλας).

Η ιστορία αφορά τις ηρωίδες γυναίκες της ελληνικής επανάστασης του 1821, τη Μόσχω Τζαβέλα, τη Λασκαρίνα Μπουμπουλίνα, τη Μαντώ Μαυρογένους, τη Δόμνα Βισβίζη, η οποία μάλιστα είχε γεννηθεί στα γειτονικά μας μέρη της Αίνου της Ανατολικής Θράκης και η προσφορά της στον απελευθερωτικό αγώνα του 1821 αναγνωρίστηκε μόλις πρόσφατα. Γυναίκες που δεν συναντιούνται ποτέ στη ζωή, τις ενώνει όμως ο κοινός αγώνας και ο κοινός σκοπός της Ελευθερίας.

Η παράσταση ήταν εξαιρετική, κάθε άλλο παρά ερασιτεχνική θα μπορούσε να χαρακτηριστεί και το θέμα της τόσο ιδιαίτερο και ενδιαφέρον που τράβηξε την προσοχή των μαθητριών και μαθητών μας από την αρχή μέχρι το τέλος της!

Ευχαριστούμε την ΣΑΕΚ Καβάλας και πολλά συγχαρητήρια στον σκηνοθέτη Μάκη Ακριτίδη και σε όλους τους συντελεστές της παράστασης!