Εκπαιδευτική επίσκεψη στα Ιωάννινα2013

Το σχολείο μας πραγματοποίησε εκπαιδευτική επίσκεψη στην πόλη των Ιωαννίνων από 28-31 Μαρτίου 2013,με μαθητές που συμμετείχαν σε προγράμματα Αγωγής Υγείας και Αγωγής Σταδιοδρομίας.

Στο πλαίσιο αυτής της επίσκεψης οι συμμετέχοντες μαθητές του σχολείου επισκέφθηκαν:Το Παλαιοντολογικό Μουσείο Μηλέας Γρεβενών, όπου βρισκονται οι μεγαλύτεροι Χαυλιόδοντες Μαμούθ  στον κόσμο (5,20 μέτρα) και ξεναγήθηκαν από τον κ. Θανάση Δεληβό.

Το Πολεμικό Μουσείο στο Καλπάκι Ιωαννίνων, όπου στρατιώτες ξεναγοί μίλησαν στους μαθητές μας για τα γεγονότα του πολέμου, τους έδειξαν τα πλούσια εκθέματα καθώς επίσης γραφική και ηχητική αναπαράσταση της μάχης του Καλπακίου.

Το Μουσείο Παύλου Βρέλλη  (Μουσείο Ελληνικής Ιστορίας)   όπου γεγονότα, ιστορικά πρόσωπα και σημεία αναφοράς της Ελλάδας αναδεικνύονται μέσα από τις 36 συνθέσεις(κέρινα ομοιώματα), που αποτελούν τα εκθέματα του μουσείου.

Το νησάκι της λίμνης και το Μουσείο Αλή Πασά, όπου θανατώθηκε ο ίδιος.

Το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων και συγκεκριμένα τη Σχολή Πλαστικών Τεχνών και Επιστημών της Τέχνης, όπου ξεναγήθηκαν στα εργαστήρια της σχολής (ζωγραφικής, χαρακτικής και φωτογραφίας).

{besps}gianena2013{/besps}